Μασετουάρ Φρούτων

Δόσεις
1/2 οκά φρούτα κομμένα - καθαρισμένα
2 φιάλες κρασί αρετσίνωτο μπρούσκο
1 φιάλη σαμπούκα εάν έχουμε και 3 σόδες υγρές
λικέρ αρωματικά δηλαδή μαρασκίνο, τσέρι, κονιάκ ή ρούμι
Εάν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη

Εκτέλεσις
Παίρνουμε διάφορα φρούτα : αχλάδια, μήλα, ροδάκινα, πορτοκάλια όλα καθαρισμένα από την φλούδα και κομμένα τετράγωνα και ανανά τον οποίο βρίσκουμε κονσερβοποιημένο σε κουτί.
Τα κόβουμε όλα καρέ και τα βάζουμε σε μια σουπιέρα ή σε ένα μεγάλο μπολ. Στίβουμε λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν και ανάλογη ζάχαρη. Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε ρίχνουμε το κρασί μέσα στη σουπιέρα με τα φρούτα και τα διάφορα αρωματικά λικέρ και τα κάνουμε σαν ένα είδος σούπας.
Το σερβίρουμε σε μικρά μπολ ατομικά χωρίς τίποτα άλλο.
Προσφέρετε συνήθως το απόγευμα ή και μετά το φαγητό.
(23-6-1961)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου