Φακές Σούπα

(9-8-1961)
Δόσεις
1 κιλό φακές
Λίγες ντομάτες πολύ ώριμές ή ντοματοπολτός
Λάδι, ρίγανη, βάγια (σημ. δαφνόφυλλα) , σκόρδο, κρεμμύδι, αλατοπίπερο

Εκτέλεσις
Πλένουμε τις φακές καλά και τις βάζουμε να βράσουν όπως είναι. Αφού πάρουν κάμποσες βράσεις χύνουμε το νερό και τις βάζουμε να ξαναβράσουν.
Μετά από κάμποση ώρα προσθέτομε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα σκόρδα παστρεμένα ή ολόκληρα ή κομμένα στην μέση κατά μήκος και το λάδι. Μισή ώρα πριν κατεβάσουμε το φαγητό προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη βάγια και την ρίγανη.
Ξύδι που συνηθίζεται να βάζουμε, βάζει ο καθένας στο πιάτο όσο θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου