Καλή Συμπεριφορά - Καλή εμφάνισης και καθαριότητα

(9-1-1961)
Η καλή ή κακή εντύπωσης που θα κάνει ένας άνθρωπος εξαρτάται πάρα πολύ από την εξωτερικήν του εμφάνιση, η οποία κρίνεται κυρίως απ' το ντύσιμο και την καθαριότητά του για τούτο πρέπει όλοι να προσέχουμε το ντύσιμό μας, χωρίς φυσικά να προσπαθούμε να είμαστε φιγουρίνια ή "του κουτιού" όπως λέμε. Αλλά μόνο καθαροί και συγυρισμένοι, όταν είμαστε περιποιημένοι νιώθουμε υπερηφάνεια, ότι είμαστε πιο ευγενείς, ότι έχουμε αξία και ακόμη ότι είμαστε ικανοί.
Οι άνθρωποι των αγρών, των εργοστασίων, στην καθημερινή βαριά δουλειά δυσκολεύονται κάπως να είναι πάντα περιποιημένοι και καθαροί λόγου της εργασίας των και περιμένουν μια Κυριακή να παρουσιασθούν όπως πρέπει. Οι άλλοι όμως δεν δυσκολεύονται δηλαδή οι υπάλληλοι, οι εμπορευόμενοι, οι επαγγελματίες γιατί οι συνθήκες της ζωής είναι διαφορετικές.
Ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτόν του πρέπει πάντα να φροντίζει για την καλήν του εμφάνιση παντού και πάντα πρέπει να παρουσιάζεται καθαρός και ευπρεπείς.
Όταν δε, λέμε καθαριότητα δεν εννοούμε μόνον την εξωτερική, το καθημερινό μπάνιο είναι η υγεία αλλά αν αυτό είναι δύσκολο τουλάχιστον να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Έπειτα τα εσώρουχα πρέπει να τα αλλάζουμε μια φορά την εβδομάδα το χειμώνα το λιγότερο και περισσότερες φορές το καλοκαίρι. Οι κολόνιες και τα αρώματα δεν μπορούν να σκεπάζουν την βρωμιά που έχουμε ή να είναι ανακατεμένες με την μυρουδιά του ιδρώτα.
Η καθαριότητα είναι το μισό της αξιοπρεπούς εμφανίσεως του ανθρώπου. Προπαντός η γυναίκα πρέπει να είναι πάρα πολύ καθαρή και όταν λέμε καθαριότητα δεν θα πρέπει να εννοούμε την σωματική του εαυτού μας αλλά και του σπιτιού μας και παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου