Καλή Συμπεριφορά - Ο χαιρετισμός


Η καλή ανατροφή επιβάλλει να χαιρετάμε όταν μπαίνουμε κάπου ή στο δρόμο παντού και πάντα όπου συναντούμε γνωστούς ή και αγνώστους πολλές φορές και να ανταποδίδουμε το χαιρετισμό που μας δίνουν. Κάποιος μεγάλος άνδρας έλεγε "ο πρώτος στον οποίον βγάζω το καπέλο μου κάθε πρωί είναι ο θυρωρός μου"
Δεν πρέπει όταν θα βγούμε κάπου να χαιρετίσουμε το γνωστό που θα βρούμε εκεί και να αγνοήσουμε κάποιον άλλον που βρίσκεται στο ίδιο μέρος. Πρέπει και αυτόν να τον χαιρετήσουμε έστω και αν μας είναι άγνωστος. Άνθρωποι που θα μείνουν μαζί κάμποση ώρα σε ένα μέρος, στο ίδιο τραπέζι ή στον προθάλαμο περιμένοντας κάτι, πρέπει να χαιρετισθούν έστω και με μια κλίση της κεφαλής και αν είναι άγνωστοι μεταξύ των πολύ δεν περισσότερο θα χαιρετίσεται μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο, γραφείο, ο μαθητής όταν μπαίνει στην τάξη, ο πελάτης όταν μπαίνει και βγαίνει από ένα κατάστημα.
Γενικώς δε κανόνας και αρχή είναι να χαιρετάει κανείς πρώτος, το να περιμένεις να σε χαιρετίσει ο άλλος δείχνει χαρακτήρα υπεροπτικό και μέτριο.
Αν μάλιστα είστε νεώτερος, να προσπαθείτε να χαιρετάτε εσείς πρώτος έναν πιο ηλικιωμένο καλό είναι να χαιρετάει πρώτος το νεώτερο ή κατώτερό του όταν αυτός συνοδεύει κυρία.
Ο τρόπος που χαιρετάει κανείς μπορεί να καθορίσει το βαθμό της ανατροφής του. Ο δε χαιρετισμός πρέπει να είναι εγκάρδιος, ειλικρινής και χαιρετώντας κάποιον να τον κοιτάζεται στα μάτια με χαρούμενη διάθεση και πάντα με χαμόγελο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου