Καλή συμπεριφορά - Εισαγωγή

Η διάθεσις, το χαμόγελο = χαρά της ζωής
Η καλή συμπεριφορά δεν εξαρτάτε μόνο από το να ξέρει κανείς ωρισμένους κανόνες ενός οποιουδήποτε βιβλίου που γράφει κάτι σχετικά.
Πρέπει να έχουμε & μερικά ψυχικά χαρίσματα, αλλά & ψυχικές καταστάσεις μεταξύ των οποίων το ποιο σπουδαίο ρόλο παίζει η καλή διάθεσις, το κέφι. Ένα δε ελάττωμα που δυστυχώς έχουμε εμείς οι Έλληνες είναι η κακώς εννοούμενη σοβαρώτης η οποία μας διακρίνει & η οποία πολλές φορές είναι γελοία.
Ο άνθρωπος που θέλει να είναι ευχάριστος στον εαυτό του θα πρέπει & στους άλλους να δείχνει χαμογελαστός & καλόκαρδος. Η χαρούμενη διάθεσις είναι θείο δώρο που τραβάει τον άλλον ενώ αντίθετα η ακεφιά & μελανχολία τον απομακρύνει. Βέβαια υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να μην έχουμε τίποτα από τα παραπάνω που είπαμε.
Πρέπει όμως να αντιδρούμε στις δυσάρεστες αυτές καταστάσεις & να πως:
Θα βάλουμε ως σκοπό μας το πρωί που σηκωνόμαστε με ένα τραγουδάκι & να λέμε στον εαυτό μας "είμαι καλά, είμαι ευχαριστημένη, έχω θέληση" & συνέχεια πάλι τραγούδι.
Οι Αμερικανοί που είναι από τους ποιο προηγμένους λαούς χρησιμοποιούν (το γελάστε παρακαλώ).
Έχεται λοιπόν καλή διάθεση & μέσα & έξω από το σπίτι και θα δείτε πως όλα θα πάνε καλά. Αντιδράστε στην κακοκεφιά θα κερδίσεται περισσότερα παρά αν την αφήσεται & σας κυριεύσει. Όταν βγένεται έξω στον δρόμο, όταν πηγένεται κάπου σε ένα κέντρο, σε σπίτι, σε δουλειά, σε μια συγκέντρωση αφήστε καταμερος όλες τις έγνοιες, τις κακές σκέψεις, τις φροντίδες που θα σας κάνουν να ζαρώνεται. Προσπαθείται πάντα να έχεται κέφι να είσαστε ευχάριστες για να σας αγαπούν και οι δικοί σας αλλά και οι γύρω σας.

Βασιλική Οικοκυρική Σχολή Αλεξανδρούπολης 1960-1961

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου